Program


Orfeusz Társulat: Mandragora

Orfeusz Társulat: Mandragora

MANDRAGORA

Niccolò Macchiavelli komédiája alapján írta László Tibor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 12. csütörtök, 19:00

Macchiavelli nagy reneszánsz személyiség volt a XVI. századi Firenzében. Államférfiként a nemzetközi politikában élt, majd visszavonultan az irodalommal foglalkozott. Történelmi és politikai tárgyú művei teremtették meg a “machiavellizmus” fogalmát. Máig gyakran idézett és használta tétele: “A cél szentesíti az eszközt.”
Írt regényeket és színműveket is. A MANDRAGORA című komédiája stílusteremtőnek bizonyult, és évszázadokon átívelve, ma is játsszák a színházak, a mi esetünkben egy “leporolt” átiratban.
Itt is megfogalmazott elv kel életre, de a cél az imádott nő elérése, és az eszköz a cselszövés és a babona, benne sok humorral és pikantériával.

Ajánlatunk


A nemzetközileg és Magyarországon is sokszorosan elismert szerző, Dragomán György epikus pusztulástörténete a saját történelmünkről, a saját bizalmatlan társadalmunk mérgező beidegződéseiről is beszél, tele szívfacsaró, lefojtott, nagyon is ismerős emberi sorsokkal.

Ajánló


JOHN PATRICK SHANLEY KÉTELY színmű Fordította: Zöldi Gergely

Hőseink mindent megtesznek, hogy megtalálják a receptet ebben a szellemes, frivol, sikamlós és pikáns komédiában. És még az is kiderül,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!